Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
   
Истината за хибридния гел-лак SHELLAC
  Цветова гама
  Цени
   
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : SHELLAC - ГЕЛ - ЛАК : Истината за хибридния гел-лак SHELLAC
   
  10 мита за Shellac  
     
  Какво не знаем за иновативния лак, чията поява предизвика истински фурор  
     
   
     
 
 
 
     
   
     
 
Гел лаковете са доста нашумели в момента и набират все по-голяма популярност, както по света, така и у нас. Всички сме чували и знаем за Shellac. Shellac се появи преди няколко години на козметичния пазар и предизвика истински фурор.

Бе обявен за световна революция в маникюра и бъдещето в индустрията. Бързо спечели клиентите и признания от медиите (NAILS Magazine и др).

Тайната на Shellac е в уникалното съчетание на най-доброто от лака за нокти (естествения вид, тънкостта, безвредността) и най-доброто от гела (издръжливостта- минимум 14 дни; мигновеното изсъхване).
 
     
     
  Има ли обаче нещо, което не знаем за Shellac?!  
     
 
МИТ 1: Честото слагане на Shellac отслабва ноктите. Трябва да се прави „почивка" между слагането на Shellac.
 
     
 
Не е вярно. Shellac е лаково покритие и се нанася като лак без да се третира нокътя по агресивен начин. Предварителната подготовка е както при обикновен лак - почистване на кожичките, оформяне. Почивка не е необходимо да се прави, когато се нанася/сваля правилно от маникюриста.

Много жени дори споделят, че техните нокти растат по-бързо, когато са с Shellaс. При неправилно поставяне и премахване, както и когато се пили повърхността на естествените нокти, е възможно ноктите да станат по-слаби. Ето защо е наложително Shellac да се използва като цялостна система, включително UV Вase Coat, UV Color Coat и UV Top Coat и да не се пилят естествените нокти.

Запомнете, вредно и абсолютно неправилно е, ако пилят повърхността на ноктите ви при слагането / махането на Shellac!
 
     
  МИТ 2: Свалянето и ацетонът, използван при премахването на Shellac увреждат ноктите.  
     
 
Не е вярно. Махането на Shellac е абсолютно бевредно, когато се прави правилно. Правилното сваляне на Shellac става като на пръстите се сложат специални обвивки или обвивки от фолио и памук, които са напоени със специална течност за сваляне на гел – лак, която съдържа и ацетон, но и подхранващи нокътя съставки. Но забележете! Обвивките са напоени с течност, не ръцете!

Ацетонът е най-безобидният разтворител на лака и с помощта на специалните обвивки, които контролират разтвора, се пази и околонокътното пространство. Специалните обвивки се оставят на ноктите максимум 10 минути. После се махат, а остатъка от Shellac по нокътя се избутват с дървена клечка, която не наранява нокътната плочка. Няма пилене на нокътя! Няма киснене на ръцете в течност!

Запомнете, вредно и абсолютно неправилно е ръцете да се киснат в течност за сваляне на гел – лак!
 
     
  МИТ 3: За издръжливостта на Shellac има значение типа нокти: по-малко издръжа върху сухи нокти.  
     
 
Не е вярно. Няма значение какъв е типа нокти за издръжливостта на Shellac - сухи, мазни или слаби тъй като покритието му е плътно и прави ноктите по-устойчиви към всякакви вредни външни влияния. При мазни нокти се използва Scrubfresh, който почиства нокътя от естествени масла само на повърхността с действие за времето, необходимо за прикрепяне на лака към нокътя. Значение има само правилното поставяне и премахване на Shellac.
 
     
  МИТ 4: Shellac се пили.  
     
 
Не е вярно. В основата на формулата на Shellac са разтворимите в ацетон полимери (мънички тунели), които са и причината Shellac да може да се отстранява в рамките на 10 минути със специалните обвивки, напоени с течност за сваляне на гел – лак. Тези малки тунчелчета позволяват ацетона от течността да премине през покритието и да достигне до основния слой, който бива разбит и естетвените нокти са „бързо освободени"от Shellac без използването на пили. По принцип клиентите трябва да знаят, че пиленето на нокътя е вредно за естествения нокът.
 
     
  МИТ 5: Ноктите се полират преди нанасяне на Shellac.  
     
 
Не е вярно. Преди нанасяне на Shellac ноктите не се полират. Системното полиране наистина може да доведе до изтъняване и разслояване на нокътя.
 
     
  МИТ 6: Shellac увеличава появата на бели петна на ноктите.  
     
 
Не е вярно. Белите петна могат да са в следствие на различни фактори: изсушени зони по ноктите като резултат от честа смяна на лака или смяна на сезоните, прекомерна работа във водна среда или естествена липса на масла в нокътната плочка. Също така може да са и в следствие на леки или по-тежки наранявания по нокътната плочка. Във формулата на Shellac се съдържат много по-малко разтворители, отколкото в лака за нокти и носенето и правилното сваляне не изсушава ноктите по никакъв начин.
 
     
  МИТ 7: Препаратите, използвани в домакинството намаляват издръжливостта на Shellac.  
     
 
Не е вярно. Издръжливостта на Shellac, както всички покрития (лакове, гелове) се повлиява от химикалите, използвани в домакинството като хлора, силните почистващи препарати и др., но в много по-малка степен от лака например. Клиентите, които плуват често или използват джакузи трябва да внимават с Shellac след 14-тия ден. Но със сигурност ще имат отлично покритие, в пъти по-трайно от обикновения лак.
 
     
  МИТ 8: Shellac не може да се използва за педикюр.  
     
 
Не е вярно. Shellac може да използва както за маникюр, така и педикюр без проблем. Shellac е перфектно решение за педикюра - нанася се бързо и има нулево време за съхнене, което го прави идеален за зимата - без повече притеснения за драскотини, наранявания на нокътя.
 
     
  МИТ 9: При Shellac не могат да се слагат декорации, брокати, камъчета..  
     
 
Не е вярно. Дори е обратното. С печенето на Shellac в UV лампа декорациите на маникюра/ педикюра де факто се „бетонират" и издържат повече, отколкото при обикновения лак например.
 
     
  МИТ 10: Shellac е много скъпа услуга.  
     
 
Не е вярно. Shellac е изключително достъпен като цена. На българския пазар цената му се движи между 25-30 лв като това включва маникюр (оформяне на ноктите, кожичките, грижа) + услугата Shellac. Свалянето се таксува отделно и е около 5 лв. Повечето салони таксуват свалянето на Shellac в цената на услугата, т.е.35 лв. В тази цена е включено свалянето на Shellac при следващото ви посещение в салона преди поставянето на новия цвят.
 
     
  Истини за Shellac:  
     
  Shellac съчетава най-доброто от лака за нокти и гела за наситен и блестящ цвят, който се нанася лесно и може да издържи повече от 14 дни на ноктите без дефекти, без износване и напукване на покритието. Времето за съхнене е практически нулево - с мигновеното изсушаване в UV лампата можете веднага да бръкнете в чантата си. Покритието се сваля само за 10 мин, нежно и бързо, без пилене и вредни влияния върху ноктите. Shellac е тънък и гъвкъв като лак и това придава естествен вид на ноктите, като в същото време ги защитава ефективно.  
     
 
  • Shellac съхне за секунди
  • Shellac е тънък и изглежда като лак
  • Shellac трае минимум 14 дни
  • Shellac се сваля за 10 минути
  • Shellac не отслабва ноктите, когато се поставя и премахва правилно
  • С Shellac ноктите растат по-бързо
  • С Shellac ноктите не се пилят по повърхността!
  • С Shellac ноктите не се киснат в ацетон!
  • С Shellac ноктите не се полират преди нанасяне!
  • Shellac съдържа много по-малко разтворители, които увреждат ноктите, отколкото в лака за нокти