Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
   
  Описание на IPL+RF технологията
  Описание на апарата M10Ee
  Обхват на манипулациите
  Фототипове
Как протича една процедура?
  Следпроцедурни предписания за максимален ефект
  Противопоказания
  ЦЕНИ
  Интересни факти, изследвания, резултати
  СНИМКИ
   
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : ФОТОЕПИЛАЦИЯ И ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ (IPL+RF)
   
     
  КАК ПРОТИЧА ЕДНА ПРОЦЕДУРА?  
     
     
  I ЕТАП - КОНСУЛТАЦИЯ  
     
 
Операторът осъществява пълна и подробна комуникация с клиента, задавайки въпроси за евентуални кожни проблеми, издържливост на болка, моментно състояние на кожата, евентуални противопоказания, като задължително се обсъждат очакванията от процедурата, обяснява се какво трябва и какво не трябва да се прави по време и след манипулациите, взема се под внимание психологическия ефект и факта, че е необходим курс от няколко на брой процедури както и пълно съдействие от страна на клиента.

Главните определящи фактори за степента на ефективност, специално при фотоепилацията са типа кожа, дебелината и цвета на косъма. Най–добър ефект се постига при светла кожа и тъмни косми.
 
     
  ЛЮБОПИТНО:  
     
 
Човекът получава основния "фонд" космени фоликули при раждането си. Растежът на косъма от фоликула е непрекъснат и със скорост 0,3 - 0,4 мм за ден, което прави 1 см месечно. Най-силен е растежът през пролетта и в началото на лятото. Космите на косата имат най-дълга фаза за растеж – от 2 до 10 години и растат под ъгъл 31-59 градуса към кожата на главата. Фазата на растежа на мустаците е от 4 до 14 седмици, а на миглите – 105 дни.

Цикълът на растежа включва три фази, като продължителността на всяка от тях е различна и зависи от възрастта и типа на фоликула:
 
     
   
     
 
АНАГЕН – фаза на продуциране на косъма, активна фаза на растеж, която продължава от 2 до 6 години – ЕДИНСТВЕНО В ТАЗИ ФАЗА МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ;

КАТАГЕН – междинна транзитна фаза, при която ядрото на космената луковица се вроговява и се превръща в т.нар. "космена колба", която постепенно изтиква косъма нагоре – продължава от 1 до 2 седмици;

ТЕЛОГЕН – фаза на почивката - това е фаза, при която косъмът или сам опада, или се отделя при най-малко усилие и трае 5 – 6 седмици. Именно космите, които са в тази фаза, падат при миене и разчесване. В края на живота си старият косъм съжителства с новия, който започва да се развива от същия фоликул.

Така започва и връщането към фазата АНАГЕН, когато започва да се развива новият косъм.
 
     
   
     
  Клиентът трябва да бъде предупреден за следното:  
     
 
След манипулацията за ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ, ще се усеща леко затопляне в третирания участък, ще се появи леко зачервяване, което ще изчезне в рамките на 30 мин. По време на манипулацията ще се усеща парване и боцване. Може да се появи миризма на опърлено, което е в рамките на нормалното.

След първата процедура при третиране на ПИГМЕНТАЦИИ (лунички, слънчеви изгаряния, мелазма, епидермални пигментации, старчески петна, белези от акне) ще се изпитва лека болка в третирания участък, ще се появи леко зачервяване, което ще изчезне в рамките на 30 мин. Пигментът ще 'изплува' на повърхността, където ще бъде разграден и изхвърлен от организма в рамките на 10 дни. След втората процедура ще се изпитва лека болка в третирания участък, ще се появи леко зачервяване, което ще изчезне в рамките на 15 мин. Този път може да се появи лека пигментация или раничка/коричка на третираното място. Дълбокият пигмент ще бъде разграден подкожно и изведен от тялото по естествен път.

При третирането на МАЛФОРМАЦИИ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ ще се появи леко зачервяване, което ще изчезне до 1 час. Кръвоносният съд ще се 'скрие' в рамките на 3-10дни.

При третирането на АКНЕ то ще изчезне в рамките на 7-15 дни. Важно е да се каже на клиента, че избелващи процедури в този период са абсолютно забранени!

По време на манипулация за ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ (бръчки, фейслифтинг, стягане на кожата, отпусната кожа след бременност, свиване на порите) ще се усеща топлина и боцкане. Когато се работи за премахване на бръчки, едно и също място може да се третира 1-2 пъти, ако кожата не почервенява! Зачервяването от своя страна ще изчезне в рамките на 5-10 мин.
 
     
     
  II ЕТАП - ДИАГНОСТИКА  
     
 
Една от най-важните предпоставки за високата ефективност от манипулациите е правилната диагностика на кожата и косъма!
 
     
     
  III ЕТАП – КАРТОТЕКИРАНЕ  
     
 
На всеки клиент се съставя лично досие, където се отбелязват резултатите от диагностиката, параметрите, при които се работи, следи се периодичността и се водят бележки спомагащи работата на оператора.

Всичко това се прави с цел максимизиране ефекта от манипулациите и персонализирането им.
 
     
     
  IV ЕТАП - ПОЧИСТВАНЕ  
     
 
Зоната на кожата, където ще се работи, се почиства с почистващ лосион, като космите в тази работна зона трябва да са не по – дълги от 1 до 3 мм., което означава че ако са по – дълги, те трябва предварително да се третират.
 
     
     
  V ЕТАП – ПОДГОТОВКА НА АПАРАТА  
     
     
  VI ЕТАП – ПОЛАГАНЕ НА ГЕЛ  
     
  – около 2 мм. – осигурява контакт между кожата и апаратурата.  
     
     
  VII ЕТАП – ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА  
     
 
На клиента се слагат защитни очила. Операторът също носи такива, както и маска и медицински ръкавици.
 
     
     
  VIII ЕТАП – ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПАРАМЕТРИТЕ  
     
  (според зоната – лице, тяло, очи; кожата – тип, състояние, заболявания, възраст; )  
     
     
  IX ЕТАП – ТЕСТВАНЕ  
     
 
Започва се с по–ниска стойност на параметрите и при нужда постепенно се увеличават като непрекъснато се поддържа комуникация с клиента. Тестването става на вътрешната част на предмишницата.
 
     
     
  X ЕТАП – ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА  
     
 
Поддържа се комуникация с клиента – операторът трябва непрекъснато да се осведомява как се чувства клиента.
 
     
     
  XI ЕТАП – ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН  
     
 
След процедурата зоната отново се почиства, отбелязват се данните в досието, на клиента се обяснява какви са препоръчителните и задължителните следпроцедурни действия и се определя дата за следваща процедура.

Запознаването на клиента с препоръчителните и задължителните следпроцедурни действия е много важно, защото голям процент от ефективния резултат зависи от съобразяването с някои правила и препоръки.