Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
   
  Удължаване и сгъстяване на коса
  Фризьорство
  Козметика
  МАНИКЮР И ПЕДИКЮР
Парафинотерапия за ръце
   
    · Информация
    · Описание на процедурата
    · Цени
   
  СПА Педикюр
  Професионален грим
  Удължаване и сгъстяване на мигли
  Перманентно извиване на мигли
   
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : УСЛУГИ И ЦЕНИ : Парафинотерапия за ръце
   
 
· ИНФОРМАЦИЯ ·
 
     
 
Известната актриса Катрин Деньов казва, че “...ако маникюрът и педикюрът на една жена са перфектни, то дори не е задължително тя да е с прическа или грим” . Ръцете са тези, които обикновено могат да издадат възрастта на жената, тъй като в ежедневието кожата на ръцете е подложена на голям стрес – атмосферни влияния, слънце, студ, чистене, миене и то с препарати, които имат насочеността да разграждат бързо органичните отпадъци от храната, а нашата кожа има именно органичен състав. Кожата на ръцете се покрива с червени петънца, бели се и изглежда възпалена. Тук е моментът да опитате парафиновата маска за ръце – така ще подарите няколко минути удоволствие на ръцете – направете го за тях. Тази маска е една от най – разпространените процедури – тя е много популярна поради приятните усещания, които създава и мощното си регенериращо действие (бързо изчезват зачервяванията, лющенето и нездравия вид). Намазването с богат на витамини крем и загряването с парафина придават сияещ вид на кожата, която става много нежна и приятна на допир.

Парафиновата терапия в козметиката е една от най – приятните процедури. Топлият парафин оказва и лечебно въздействие – той се използва при наличието на артрит, премахва възпалителните процеси и ненужните соли. Лечебният ефект на парафина се обуславя от топлинното му, химическо и механично въздействие. В резултат на топлинното въздействие се усилват обменните процеси и посредством това и образуването на биологически активните вещества. Тази процедура стимулира процеса на регенерация и увеличава количеството на функциониращите капиляри. Топлината на парафина спомага да се намали болката в ставите, стимулира притока на кръв на мястото, където е поставен. Топлината разпуска мускулите и прави парафиновото лечение подходящо за начало на масажна процедура или друга физическа терапия. Поради топлината се отделя голямо количество вода от кожата, но парафина не дава възможност тя да се усвои и епидермисът се овлажнява отново. Топлата парафинова терапия е много подходяща за кожата, която е пострадала от студа. Може да се използва като терапия и за кожа с възрастови изменения, като овлажняваща процедура за обезводнена кожа, а също така и за артритни проблеми. Едно от често пропусканите предимства на парафина е свойството да възстановява водния баланс на кожата, да отваря порите, да подобрява работата на мастните и потни жлези, да повишава циркулацията на кръвообръщението и като резултат да води до цялостно успокояване на третираните участъци.

Изобщо лечебните и възстановящи качества на процедурите с парафин са известни от векове – още древните римляни използвали горещият парафин непосредствено преди масаж с цел отпускане и омазняване на кожата. Французите са го използвали за лечение на рани. Британците през войната лекували навяхвания и мускулни болки...

Най-често използваните терапии с парафин са парафиновите терапии за ръце. Ръцете са второ място по уязвимост след лицето – най – често кожата на китките страда от зачервяване, напукване, изсушаване и белене. Парафиновата терапия за ръце създава приятно чувство на свежест и подмладяване на кожата. Ползите при тази терапия са омекотяване на кожата, дълбоко подхранване, стимулиране на кръвообращението, изглаждане на малки бръчици и изсветляване на петна. Ръцете ще добият нежен, копринен и здрав вид. Освен за ръцете тази терапия е много полезна и за ноктите - нокътната плочка се заздравява и стабилизира, хидратира се, подхранва се и се подобрява нейната еластичност.

Препоръчително е да се направи курс от парафинови терапии – 5 до 10 броя през 7 до 10 дни. Гарантираме Ви отлични резултати.