Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
   
  Удължаване и сгъстяване на коса
  Фризьорство
  Козметика
  МАНИКЮР И ПЕДИКЮР
  Парафинотерапия за ръце
  СПА Педикюр
  Професионален грим
  Удължаване и сгъстяване на мигли
Перманентно извиване на мигли
   
    · Информация
    · Цена
    · Интересни факти
      - Как да гримираме миглите
      - Още по-красиви мигли
   
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : УСЛУГИ И ЦЕНИ : Перманентно извиване на мигли
   
 
· ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ·
 
     
  Как да гримираме миглите  
     
 
Преди всичко трябва да се знае как е правилно да се изважда четката на спиралата от тубичката – за да не остава излишък от туш на власинките, тя се завива около оста, а след изваждането й, ако е необходимо, излишъкът се изтрива в салфетка.

Професионалните гримьори съветват оцветяването да започва от средата на клепача, като спиралата се нанася отначало на външната половина, а после на вътрешната. Тя се нанася няколко пъти на тънки слоеве, за да не се слепват миглите. Отначало с хоризонтални движения се оцветява основата на миглите, а едва след това четката се прокарва по цялата им дължина до самите краища няколко пъти, без да се чака да изсъхнат. Особено внимание трябва да се обърне на миглите във външните ъгли на очите, като движенията са нагоре и встрани към слепоочието. Това създава ефект на бадемовидни очи.

Ако четчицата се задържи за няколко секунди в основата, се получава ефект на извити мигли. Ако миглите ви не са гъсти и пухкави, спиралата за обем се нанася като четката е разположена вертикално спрямо миглите и буквално всяка от тях се оцветява внимателно. Друг вариант е на чисти мигли да се нанесе прахобразна пудра и едва след това те да се покрият със спирала или специален прозрачен гел. Така ще се получат пухкави, леко слепени мигли в стил 60-те години. Късите и светли мигли трябва да се оцветяват с черен туш. Цветен туш изглежда много добре на дълги, гъсти и естествено тъмни мигли.
 
     
  За специална грижа за миглите може да се използва безцветна спирала, съдържаща масла, глицерин, витамини, кератин, пантенол, протеин и други биологичноактивни вещества. Тя може да се нанася както под декоративната, така и самостоятелно. Тези, които имат дълги черни мигли, могат да използват безцветна спирала, за да ги "удебелят" и да им придадат красив блясък. Не се препоръчва да се спи с оцветени мигли. Преди сън спиралата трябва да се отстрани с тоалетно мляко или специално козметично средство, а кожата около очите да се намаже със специален крем.

Извити нагоре мигли правят очите по-кръгли. Акцентираните в ъглите мигли, като разпънати към слепоочието, зрително стесняват очите и придават малко "хищно" изражение. Оцветените долни мигли зрително намаляват очите. Силно оцветените горни и долни мигли придават вид на наивна "кукла". Правите, стърчащи напред мигли, е по-добре да се завият нагоре с четчица или щипки – така очите ще изглеждат по-големи и изражението на лицето ще стане по-привлекателно. Ако харесвате по-естествения грим, оцветете само основата на миглите, без да докосвате краищата. Плътно оцветените гъсти, кичести мигли изглеждат доста изкуствено и са силен акцент в грима.