Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
   
  Удължаване и сгъстяване на коса
  Фризьорство
  Козметика
  Маникюр-Педикюр-Ноктопластика
Процедури с ботулинов токсин и хиалуронова киселина
  Перманентен и професионален грим
  Удължаване и сгъстяване на мигли
   
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ : Процедури с ботулинов токсин и хиалуронова киселина
Българска версия English version
 
     
 
ВЪПРОС Бих искала да знам за кои зони на лицето се прилага хиалуроновата киселина и каква е разликата между нея и ботокса.
 
     
 
ОТГОВОР Хиалуроновата киселина е природен овлажнител, притежаващ способността да привлича водата и да не позволява влагата да се изпарява от кожата. Една молекула хиалуронова киселина привлича 100 молекули вода и по този начин тя може да уплътни неприятни вдлъбнатини и участъци по лицето. По този начин бързо и безболезнено могат да се заличат бръчки или да се уголемят устни.
 
     
 
Често наричат хиалуроновата киселина лицев филър и в този смисъл тя може да се прилага по всички зони на лицето – чело, скули, назо – лабиални бръчки, околоочен контур, уста. Тя заглажда вече образуваните бръчки и се препоръчва и за хидратация и регенериране на кожните клетки.

Ботоксът или ботулиновият токсин е нервно – паралитично вещество, оказващо революционен ефект в борбата с мимическите бръчки – хоризонталните линии по челото, бръчката между веждите и т.нар. "пачи крак" около очите. Именно това са трите зони, където може да се прилага ботокс. Той временно парализира действието на лицевите мускули в тези зони и прави невъзможно съкращаването им за определен период от време, като така възпрепятствува образуването на нови и задълбочаването на съществуващите бръчки.

Затова ако сте на възраст и имате вече налични бръчки е препоръчително да се комбинират инджекции с ботокс и хиалурон, защото хиалуроновата киселина ще запълни бръчките и ще изпъне кожата, докато ботоксът ще предотврати образуването на нови такива и ще парализира мимическата мускулатура за определен период.

Ботулиновият токсин може да се инжектира във възрастта между 35 и 45 години (по препоръка на лекар и според състоянието на кожата Ви това може да стане и в по–ранна възраст), докато хиалуроновата киселина е подходяща за всякакви възрасти, тъй като е един напълно естествен продукт, който се съдържа в организма и с течение на времето се абсорбира от него, оставяйки хидратирана и витализирана кожа. В по–течния си вид хиалуроновата киселина се използва и за дълбока хидратация на лицето позната като мезотерапия – процедура за всички възрасти, която може да се прилага 3 или 4 пъти годишно в зависимост от индивидуалната нужда на клиента.

Може да заповядате при нас, дори само за да се консултирате с доктор – дерматолог.