Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
   
Удължаване и сгъстяване на коса
    · Методи
    · Цени
    · Интересни факти
  Фризьорство
  Козметика
  Маникюр-Педикюр-Ноктопластика
  Процедури с ботулинов токсин и хиалуронова киселина
  Перманентен и професионален грим
  Удължаване и сгъстяване на мигли
   
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ : Удължаване и сгъстяване на коса
Българска версия English version
 
     
 
ВЪПРОС Косата ми не иска да расте, изглежда тънка и рядка, краищата и цъфтят, а си мечтая за дълга, гъста и красива коса. Знам че това може да се постигне само с удължаване и сгъстяване на косата ми, но съм объркана по отношение на метода, към който да се насоча. Бихте ли ме посъветвали?
 
     
 
ОТГОВОР Безспорно косата е от изключително значение за външния вид на жената – тя може да ни накара да се чувстваме красиви, да повдигне самочувствието и настроението ни, но може също така да е повод за постоянно недоволство и дори да се превърне в комплекс за нас, особено под влияние на външните фактори и постоянното третиране с бои, обезцветители, маши, преси и стилизанти.

Затова ние, в LADIES’ POINT сме на Ваше разположение – за рекордно кратко време можем да превърнем косата Ви в дълга, пищна и блестяща грива.

Взимайки решението да удължите или сгъстите косите си, е добре да се информирате за различните методи, по които се прави това, за качеството на косата, която ще използвате (в днешно време всички рекламират напълно и сто – процентово естествена коса, което в повечето случаи не е така), както и за професионализма на специалистите, при които ще отидете. Когато сте добре информирани и запознати с всички аспекти на процедурата е нормално да се чувствате по–спокойни и уверени в качеството на извършваната услуга, а и с помощта на професионалистите, които сте посетили, ще можете да изберете най–подходящия и удобен персонално за Вас начин, по който това да стане.

Ние Ви съветваме да си запишете час за консултация при нашите специалисти и това е най–първото и важно нещо, което трябва да направите, ако сте взели решение да удължите или сгъстите косата си. Консултацията е безплатна и клиентите могат да се уверят сами в качеството на косата, която предлагаме – само българска, напълно естествена човешка коса, както и в качеството на основния метод, който използваме.

С наша помощ ще изберете косата, напълно подходяща за Вас, ще уточним ефекта, който искате да постигнете – удължаване, с което се постига едновременно и сгъстяване или само уплътняване на собствената дължина, ще решим колко треси ще използваме, за да се прецени количеството коса, необходима за това, ще се вземат мерки, за да може тресата да се разкрои, както и ще обсъдим желаната от Вас прическа като финален резултат. За личния Ви комфорт е от изключително значение косата, която се поставя, да е естествена, човешка коса поради факта, че тя не се заплита, не пада и се слива перфектно със собствената.
 
     
  МЕТОДИ  
     
 
Основните методи за удължаване и сгъстяване на коса са четири, като всеки от тях има и своите разновидности.
 
     
  · Метод на зашиването или пришиването ·  
     
 
Това е първият и доказал се с времето метод на удължаване и сгъстяване, който е най–щадящ както за Вашата, така и за допълнителната коса. При него тресите удължена коса се пришиват по специален начин, чрез специфични възелчета към кичури от косата на клиента и той е подходящ както за тънките и слаби, така и за плътните и здрави коси. Този метод, който и ние, в LADIES’ POINT практикуваме и с който сме известни, е най–трудният за изпълнение, тъй като много малко професионалисти го владеят в детайли. Косата трябва първо да е добре разпределена, после да е здраво пришита, самите сглобки да не се усещат, кичурите собствена коса трябва да са запазени непокътнати, като в същото време тресата трябва така да е поставена, че да не скубе или убива клиента. От съществено значение е да се получи ефектът на напълно слята коса и затова удълженията е необходимо да се поддържат на около месец и половина, тъй като естествената коса израства и така допълнителната се отпуска заедно с нея. Поддръжката е изключително важна, ако държите на удобството и перфектната визия, още повече че поддръжката на 3 зашити реда трае само около 30 – 40 минути.
 
     
  · Удължаване чрез отделни кичури, с помощта на капси ·  
     
 
При този метод отделни кичури допълнителна коса се прикрепват към собствената коса с помощта на множество капси – малки метални кръгчета, които се затварят и съответно отварят посредством специален клещовиден инструмент. Този метод се препоръчва предимно при гъсти и къдрави коси, тъй като при по–тънките коси има вероятност капсите да прозират, както и при поддръжка собствените Ви захванати кичури да бъдат прерязани. Поддръжката тук се извършва на по–дълго време – на около 2 до 3 месеца, но продължителността и е около 2 часа, защото всички капси трябва са се отворят, кичурите допълнителна коса да се свалят, да се преработят и пак да се поставят на главата Ви.
 
     
  · Удължаване чрез отделни кичури, посредством лепене ·  
     
 
Тук отново се използват не треси, а отделни кичури допълнителна коса, които се залепват към собствената коса посредством различни видове лепила с различна еластичност и здравина (кератин, силикон, смола и т.н.). Ние, в LADIES’ POINT не препоръчваме този метод, тъй като термичната обработка и самите сглобки не щадят нито косата на клиента, нито удълженията – факт, доказан от практиката. Въпреки това, по желание на клиента, практикуваме и този начин на удължаване и сгъстяване.
 
     
 
  • Метод АРКОС – чрез стикери и течни лепила, посредством които екстеншъна се закрепва към основата на кичури от собствената коса
  • Метод РАКУУН – метод, практикуван в Англия, където готови, разделени кичури, предварително подготвени като удължители се прикачат към косата на клиента – нещо, което може да се прави от всеки, без обучение, но изцяло със синтетична коса.
  • Използване на клипсове
 
     
 
Клипсовете представляват малки гребенчета, които се пришиват към вече разкроена за определен клиент коса и които позволяват екстеншъна да се маха и поставя многократно. При този метод поддръжка не е необходима – просто трябва да свикнете сами да поставяте и махате тресите, но трябва да имате предвид, че самото закрепване не е достатъчно стабилно.

Който и метод да изберете, не забравяйте, че качеството на допълнителната коса е от изключително значение. Затова ние Ви гарантираме, че идвайки при нас, ще останете доволни и ще се чувствате комфортно с новата си визия.