Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
   
Какво представлява OLAPLEX
  Цени
  Галерия
   
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : OLAPLEX - НЕ ЕВОЛЮЦИЯ, А РЕВОЛЮЦИЯ - КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OLAPLEX
   
     
  · КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OLAPLEX ·  
     
     
   
     
     
  КАКВО Е OLAPLEX, КАК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?  
     
  OLAPLEX Е НАЙ-ЗНАЧИМОТО НЕЩО В ИНДУСТРИЯТА ЗА КРАСОТА, СЛУЧВАЛО СЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ...  
     
 
Олаплекс е самостоятелна активна съставка, разработена от доктор Ерик Пресли, професор по материалознание и доктор Крег Хоукър, професор по химия. Двамата са едни от най – добрите и уважавани учени в своята област, автори и почетни редактори в професионални издания. Олаплекс е тяхното първо изобретение в професионалната индустрия за красота, като съставката, която прави Олаплекс истинска революция, е патентована.

Олаплекс не съдържа силикони, сулфати, фталати, ДЕА, алдехиди и никога не е тестван върху животни. Олаплекс възстановява разрушените дисулфидни връзки в косъма, които се разрушават при термично, механично или химическо третиране на косата. Често се задава въпросът, дали възстановените и създадени от Олаплекс дисулфидни връзки евентуално биха се разрушили отново и състоянието на косата ще се влоши, ако се спре използването на системата. Отговорът е категорично НЕ! Дори и ако се спре използването на Олаплекс, то възстановяването има постоянен характер, ако разбира се след това косата не претърпи последващи увреждания.
 
     
     
   
     
     
   
     
     
  КАК ДЕЙСТВА СИСТЕМАТА OLAPLEX И КАК СЕ ИЗПОЛЗВА?  
     
     
  OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER
МУЛТИПЛИКАТОР НА ДИСУЛФИДНИТЕ ВРЪЗКИ
 
     
     
   
     
  Това е първата съставка на системата Олаплекс и съществуват множество начини на използване:
  • при обезцветяване на косата – било то цялостно или само в корена
  • при изсветляване на косата с фолио или направата на т.нар. кичури
  • при балеаж
  • при амонячно и безамонячно боядисване
  • при матиране, тониране, гланциране
  • при работа с удължители/екстеншъни
  • при трайно изправяне на косата
  • при къдрене
  • в комбинация с други терапии за коса
  • КАТО САМОСТОЯТЕЛНА ТЕРАПИЯ – това е най – популярната и търсена услуга на Олаплекс и ако състоянието на косата е сериозно компрометирано, тази процедура трябва да е първата стъпка – тя действа като бутон за рестартиране и връща здравето в косите изведнъж, възстановявайки силата на косъма, структурата и интегритета на косата до ниво, от което вече може да се боядисва или обезцветява.
 
     
  КАК СЕ ИЗПОЛЗВА NO.1?  
     
 
Блондорът при обезцветяване, кичури, балеаж или боята при боядисване, матиране, тониране първо се смесва с окислителя/оксиданта, каквато е нормалната процедура. NO.1 е продукт в течна форма и се добавя в определено количество към тази смес, предварително разбъркана добре, като готовата хомогенна смес се прилага след това към косата на клиента.

При обезцветяване/изсветляване времетраенето на процеса варира. Не може да се каже точно определено време предварително, тъй като косите са различни и реагират различно на изсветляване. Няма точна норма, но с използването на Олаплекс времето се удължава. Здравата коса си заслужава отделяне на повече време. Всеизвестно е, че блондорът прави топлинна реакция с хлора и други минерали във водата и косата и затова преди всяка процедура е добре косата да се измие с дълбокопочистващ шампоан.
 
     
     
  OLAPLEX NO.2 BOND PERFECTOR  
     
     
   
     
 
Това е втората стъпка от Олаплекс системата. Това не е самостоятелна подхранваща терапия, не е активатор, нито неутрализатор. Продуктът използва същата активна съставка като NO.1, но в кремообразна форма с цел лекота на работа. NO.2 свързва останалите дисулфидни връзки преди и след третирането и е абсолютно необходима стъпка при всички услуги, в които участва NO.1. Обикновено се нанася след завършването и измиването на всички първоначални процеси. Косата се разпределя и предварително разредената Олаплекс формула се нанася равномерно, разресва се и се оставя да действа до 20 минути. Системата може да престои и по-дълго време, като измиването (шампоан и балсам) да бъде направено от самия клиент, когато се прибере у дома си. Ако NO.2 се измива в салона, то след това се използва шампоан и балсам. Може да се направи и дълбоко подхранване с маска.

При Олаплекс терапията, използвана самостоятелно NO.1 се смесва с вода в определена пропорция в апликаторна бутилка и се нанася на косата от корена до върха. Косата се разделя и сресва и се оставя поне за 5 минути. Без да се отмива вече нанесения продукт, се прибавя и NO.2 и се оставя да действа поне 10 минути. Принципът е колкото повече, толкова по-добре. След това косата се измива, шампонира и се нанася балсам или маска.
 
     
   
     
     
  OLAPLEX NO.3 – ПОДДРЪЖКА ЗА ДОМАШНА ГРИЖА  
     
     
   
     
 
Това е продуктът, с който клиентът се изпраща вкъщи. NO.3 съдържа същата активна съставка, но в различна концентрация и други допълнителни съставки за отложено действие във времето. NO.3 продължава да регенерира малкото останали невъзстановени или трудни за възстановяване дисулфидни връзки с по-бавни, но сигурни темпове.
 
     
  КАК СЕ ИЗПОЛЗВА NO.3?  
     
 
Продуктът се нанася на подсушена с кърпа коса, разресва се и се оставя да действа поне 10 минути. И тук важи принципът колкото повече, толкова по-добре. След това косата се измива с шампоан и балсам или маска – каквито клиентът по принцип използва. NO.3 не е балсам без отмиване и в един даден момент трябва да се измие, но напълно е допустимо да бъде оставен да действа например цяла нощ и на сутринта косата да се измие. NO.3 може да се използва повече от веднъж на седмица – при всяко миене на косата.