Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
   
Микродермабразио-Дилемата
  Микродермабразио-Информация
  Цени
  Галерия - Преди и след
  Сертификат
   
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : МИКРОДЕРМАБРАЗИО : Микродермабразио-Дилемата
   
     
 
ДИЛЕМАТА: Дермабразио ИЛИ химически пилинг ИЛИ нещо много по – бързо, евтино и безболезнено ИЛИ как да се сдобием с нова кожа?
 
     
 
Жените често сменят кожата си. И невинаги безболезнено. Но така или иначе повечето сме се примирили, че красотата изисква жертви. А щом свалянето на епидермиса осигурява еластичност и тонизиране, нищо не може да ни спре.

Дермабразиото е сред най-драстичните, болезнени и скъпи козметични процедури. Прави се от специалисти под пълна упойка. Има за цел да омекоти фините бръчки, да премахне белезите от акне и да се справи с луничките чрез отстраняване на повърхностния слой на кожата. Обикновено веднага след такава намеса пациентките се сдобиват с неприятен оток. Това неудобство отзвучава за 9-10 дни, твърдят пластичните хирурзи. Според тях си струва да се изтърпи, защото през следващите няколко месеца дамите усещат новата си кожа значително по-нежна и чувствена.

За онези, които не са запознати с метода, трябва да обясним, че повърхностният слой се отстранява с помощта на телена четка. След приключване на операцията върху оформилата се рана се поставя антибактериален крем или превръзка, която се сваля на следващия ден. Всеки пациент се възстановява за различен период от време. Първите 24-72 часа човек се чувства, меко казано, дискомфортно. Над обработеното поле се образува коричка, която пада сама след около седмица. Новата кожа е беззащитно розова и много нежна. Пациентът трябва да я омазнява периодично и да я пази от слънцето, съветват лекарите. Разликата в цвета на лицето и този на останалата част от кожата на тялото изчезва след няколко месеца. Подложилите се на подобна операция могат да се върнат на работа след 14-15 дни, ако се чувстват готови за това. Естествено, като всяка хирургическа намеса и тази крие известни рискове. Затова преди подобно „дране" би било добре да се обсъдят подробностите със специалист.

Съществува и т.нар. химичен пилинг. Той се прави в козметичен салон, но задължително от специалист дерматолог. В него се използват различни разтвори с ниско съдържание на киселини - не повече от 30%. След процедурата кожата е изгорена и през следващите две седмици се бели като пресен картоф. Ако киселинността е по-ниска, лицето се зачервява леко и се лющи значително по-незабележимо. Между дермабразиото, което се прави в болнични условия, и химическия пилинг има голяма разлика. Със сигурност последното не прилича толкова на садо-мазо занимание. А и цената е далеч по-приемлива.

Има още един метод за отстраняването на дефектите по кожата, който не звучи страшно. Диамантеното микродермабразио дава впечатляващи резултати на цени около 50-60 лв. Стойността на процедурата не е единственото й предимство. Не боли, кожата не се лющи и след излизане от салона лицето е спокойно. Тоест човек може да си направи финия пилинг през обедната почивка и никой да не разбере.

 
 
Диамантите винаги са били сред най-добрите приятели на жената. И то не само когато са по пръстите или около шията. В козметичната индустрия този вид скъпоценни камъни се използват от години. Те не се разтварят в киселина, имат свойството да отблъскват водата и да привличат мазнините.
 
 
Точно тези качества са залегнали в разработването на апаратурата, извършваща тази процедура – тя разполага с цял набор от диамантени накрайници, които нежно ексфолират мъртвите кожни клетки. Те се използват върху мазна кожа с множество пори, при тъмни кръгове под очите, хиперпигментация, белези от целулит и стрии, при загрубели лакти и колена, както и за отстраняване на фини, дълбоки и радиални бръчки. Приставките с различна големина и перфектно шлифовани диаманти в съчетание с вакуум предоставят възможност за почистване на участъци в непосредствена близост до очите, под веждите, над устните, та дори и в ушната мида. Продължителността на една процедура варира от 15 до 45 мин в зависимост от участъка и състоянието на кожата. Резултатите са видни още след първия път, но за тотално чиста кожа специалистите препоръчват минимум 6 посещения на козметичния салон. И дават гаранция, че ще сме точно толкова ослепителни след тях, колкото и холивудските звезди. Със сияещо лице, чиста кожа и изкусителни устни.