Ladies` Point
За нас
   
 
   
 
   
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
   
Същност на терапията
  Приложения на терапията
  Противопоказания
  Цени
   
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ : Същност на терапията
   
     
  СЪЩНОСТ НА ТЕРАПИЯТА  
     
     
  Безиглената мезотерапия – отговор на въпросите "Как да задържим механизмите на остаряване?" и "Възможно ли е да премахнем следите на времето?"  
     
 
Безиглената мезотерапия е високоефективна, безболезнена и абсолютно безопасна процедура, която премахва нуждата от употреба на иглената и микроиглената мезотерапия и избягва нейните странични ефекти. Технологията произлиза от Европа в началото на десетилетието, получава одобрение от Американската Агенция по Храните и Лекарствата (FDA) през 2005 и получава Нобелова Награда за химия през 2007 г. Буквално –МЕЗО идва от латински и означава среден и в случая се отнася до средния слой на кожата – МЕЗОДЕРМА или още наречена – същинска кожа (дерма – от латински кожа). Процедурата се базира на явленията електропорация и електроосмоза, за да достави ‘храна' на клетките в дълбочина, да спомогне лимфния дренаж, да ускори метаболизма, циркулацията на кръвта и лимфите, да предотврати появата на бръчки или да третира налични такива. Чрез тази терапия може да се постигне също изсветляване на кожата, дълбока хидратация, намаляване на целулит и ускоряване загубата на мазнини. Посредством използването на апаратурата, с която се извършва безиглената мезотерапия, се повишава многократно ефекта на козметичните продукти, която се използват, тъй като те се вкарват в дълбочина, а не единствено на ниво епидермис. Също така се скъсява времето за действие на продукта.
 
     
   
     
 
Безиглената мезотерапия използва явленията електропорация и електроосмоза без употребата на игли. По този начин се отварят ефективно аквапорините (AQP), които образуват микроскопични пори в клетъчната мембрана и служат за регулация транспортирането на вода в и от клетката. Така необходимите вещества се транспортират директно в самата клетъчна структура. По-бързото абсорбиране на веществата ускорява клетъчния метаболизъм и поддържа кожата еластична и в добро здраве. Терапията отваря протеиновите канали на клетъчните мембрани, осигурява безпроблемна циркулация на активни субстанции през тях и впоследствие ги затваря.

Какво представляват електропорацията и електроосмозата?

Електропорацията представлява значително увеличаване на електропроводимостта на клетъчната мембрана, което е предизвикано от външна апликация на електрически импулси с определени параметри. Тя действа директно на кожата, повишавайки нейната пропускливост. Под въздействието на електрошок се образуват отвори в клетъчната мембрана, в същото време хидрофилните молекули, които първоначално не са усвоени, могат да проникнат в клетката в дълбочина. В зависимост от дължината на електрошока отворите се запазват в рамките на от няколко секунди до няколко минути.
 
     
   
     
 
Електроосмозата е процес на движение на поляризирана течност през клетъчната мембрана. Тя влияе върху мoлекулите на активната субстанция като ги предвижва през клетъчната мембрана, използвайки електрически заряд. Чрез електроосмозата посредством електрически импулс се манипулира клетъчната мембрана, за да се увеличи пропускливостта и и да се вкара активната съставка в дълбочина.

Безиглената мезотерапия от това поколение е до 2000 пъти по-ефективна от традиционните технологии като традиционните електротерапия, ултразвук и йонофореза, тъй като преодолява клетъчната мембрана и работи на ниво дерма. На активната субстанция се осигурява дълбоко проникване в тъканта само за 2 секунди.

Комбинацията от висока ефективност (до 2000 пъти повече в сравнение с традиционната апликация), безболезненост, широк спектър от приложения и дълга продължителност на действие (до 1200 часа) правят тази технология един от най-модерните методи в козметологията днес. Резултатите са видими още след първата процедура.