Ladies` Point
За нас
   
Представяне
  Косата - магия, мит, символика
  Екип
  Салон
  Детайли от интериора
   
 
   
 
 
Услуги и цени
OLAPLEX
Filorga Professional - Където козметиката се среща с естетичната медицина
Фотоепилация и фотоподмладяване (IPL, RF)
Безиглена Мезотерапия
Натурален Дълбок Билков Пилинг
 
Въпроси и отговори
Продукти
Партньори
PR Материали
Промоции
Последни новини
Галерия
Наши Клиенти
Контакти
 
Академия за красота Ladiespoint
 
   
  НАЧАЛО : ЗА НАС : Представяне
Българска версия English version
     
 
От дълбока древност красотата винаги е била издигана в култ, обожествявана и възхвалявана, като човекът непрестанно е търсил решение на всеки естетичен проблем, стремейки се към съвършенство.
Косата като част от визията е била, е и ще бъде неизменна част от човешката представа за красота и като такава е заредена с дълбок символизъм. Още древните народи вярвали, че косата е пазител на душата, а днес съвършеният женски образ е неразривно свързан с визията на пищна, дълга и поддържана прическа.
 
     
  МАГИЯТА НА КОСАТА  
     
   
     
 
Символиката на косата е неизменна част от почти всички старобългарски легенди – като се почне от легендата за нос Калиакра, където 40 девойки завързват разпуснатите си коси и скачат в морето, за да се спасят от турците, мине се през легендите за Рила и Пирин, носещи имената на двама влюбени, като девойката е била известна с косите си, по – тежки от злато, та се стигне до легендите за река Тъжа, Белоградчишките скали, Галатея с главни героини български девици, описвани главно с кръшната си снага, алени устни и тежките си, гъсти, дълги до петите коси.

Легенди за косата битуват по цял свят, носейки корените си далеч от древността. Всички сме чували за Самсон, който губи силата си, когато Далила научава тайната на непобедимостта му и отрязва дългите му къдрици. Всички сме виждали образ на Горгоната Медуза, чиито коси били смъртоносни змии, способни да превърнат човека в камък. Древните народи вярвали също така, че мъртъвците не бива да се изпращат в задгробния живот без гребен и ножица. Неслучайно в западноевропейските кралски дворове през Средновековието всички благородници са носели перуки, а фризьорските процедури се извършвали само от специално обучен персонал и били нещо изключително екзотично, което само богаташите можели да си позволят.
 
     
 
И до ден днешен в Индия, в храма "Тирупати", посещаван ежедневно от средно 10 000 индийци, 700 фризьори бръснат денонощно вярващите, които пътуват с дни до храма, само за да дарят косите си на бога на богатството, дарявайки му по този начин част от душата си и засвидетелствайки му признателността си, че съдбата им е поела в положителна посока.
 
 
 
Преди години Виктория Бекъм заяви, че има по главата си кичури, подстригани от косата на руска затворничка. Безспорен факт е, че на пазара за естествена коса най – квалитетният продукт представлява източноевропейската коса, в това число българската, която се обработва само на ръка, от екип професионалисти, включващ перукер, крояч, фризьор и майстор по цветовете.
Имайки предвид ценността и квалитетността на естествената коса, ние, в LADIES’ POINT се грижим и Вие да се насладите и възползвате от услугата удължаване и сгъстяване на коса, която ще Ви даде самочувствие и би могла да промени визията Ви до неузнаваемост.
 
     
 
Тъй като ежедневно получаваме запитвания, свързани с удължаването на коса, касаещи всички аспекти и части на процеса, бихме искали да обясним по възможно най-достъпния и немногословен начин как става удължаването стъпка по стъпка, започвайки от основното нещо-допълнителната коса.

Всеки, който предлага коса за удължаване, я рекламира като естествена коса, но това далеч не е така. Естествената коса означава едно единствено нещо, а именно че е отрязана от човешка глава, където е расла с течение на години-особено при коси, дълги над 40 см. След като косата е отрязана, е много важно тя да се съхрани правилно, а именно да не се променя посоката на растеж на косъма, защото в противен случай, колкото и да е ценна и хубава, косата не може да послужи за удължаване (при първото измиване една такава коса става на топка в буквалния смисъл).

На следващо място отрязаната опашка трябва да се обработи-да се премахнат всички къси кичури коса или ако прическата е била етажирана, да се отделят отделните пластове коси в опашки с равни дължини. Това е много важно, за да не се получи в следващия етап наплетена треса, която да има гъстота в основата, а краят на косата да е тънък и рехав. Следващата стъпка е наплитането на отрязаната, пречистена и обработена коса във вид на треса. Това се прави ръчно, с перукерска технология, като разликата от ръчно наплетените до фабричните треси е наистина от небето до земята. Важно е да се знае, че единствено ръчно наплетената треса е гаранция, че косата като гъстота ще се запази и ще може да се носи по-дълго време. От друга страна фабричната треса означава, че най-вероятно косата не е 100% естествена, човешка, има примеси, силиконирана е или направо е синтетична.

И тук идва големият въпрос-ценообразуването на косите за удължаване. Трябва да знаете, че винаги от една опашка или плитка се наплита различна на ширина треса-никога предварително не може да се каже каква треса ще се получи. Това зависи от гъстотата на косата, от дебелината на косъма, дали е къдрава или права. Именно затова цените ни са калкулирани на метър ширина на тресата. Не продаваме на грамаж, на грамаж се продават преди всичко синтетичните коси или тези, които имат примеси. Там се продават готови комплекти, които се поръчват директно, предимно он-лайн. Нашата коса няма краен вид като комплект-за едно удължаване може да използваме дори и три различни коси, които се избират така, че да са еднакви като плътност, текстура, дебелина и чупка на косъма.

При естествената коса няма как да ви кажем-комплектът е 180 грама, тресата е 120 см и т.н. Именно затова при всяко удължаване правим предварителни консултации, на които подбираме коси, съчетаваме ги подобаващо и изчисляваме точна цена.

След като косата се наплете във вид на треса, тази треса трябва да се сглоби, като това се прави на машина по начин, че да се получи здрава и стабилна сглобка, откъдето да не се измъкват косми и косата да остане в първоначалния си вид.

По принцип винаги оставяме нашите коси в естествените им цветове, небоядисвани и нетретирани. Но тъй като косата е човешка, тя може да се боядисва, изсветлява, потъмнява, прави на кичури, балеаж, омбре и т.н. Това е наша задача и когато клиент избере конкретна коса и тя е по-различна по цвят от собствената, ние ги уеднаквяваме. Много често клиентите не знаят, че наред с качествената коса, за едно удължаване от голямо значение е самото поставяне на удълженията, точната им подредба по главата така, че да се получи перфектен краен резултат, като възможно най-малко да си личи изобщо, че има допълнителна коса. Тресите трябва да се разкроят на отделни редове, да се прецени колно широки трябва да са те, дали да са единични или двойни или къде да се поставят уплътнения, ако редът е единичен. Почти винаги горният ред се налага да е по-дълъг напред, за да се покрие и предната част на лицето, а понякога и най-дългата треса не се слага най-отдолу, а като среден или горен ред, за да се получи плътен долен край. Много е важно, ако собствената коса на клиента е къса, да се поставят преходни редове, за да се прелее с удълженията и да се получи красиво етажиране.

Често се задават въпроси за начина на поставяне на екстеншъните. Забравете за кератин, лепило, смола, отделни кичури-това неимоверно къса косата. Ние поставяме чрез комбинация на пришиване и капси-методът е идентичен-в единия случай сглобката се зашива, в другия се закрепва с капса. Поддръжка се прави на около 6 седмици. И на финалната права от съществено значение е участието на фризьора, който да оформи и прелее цялостно удължената коса и собствената коса и да създаде един красив стайлинг. От тук нататък може да си носите косата със здраве.

Поддръжката не изисква нищо по-специално-косата е постоянно на главата ви, къпете се с нея, спите с нея, може да се боядисвате с нея-тя става част от вас. Разбира се, грижата изисква да използвате балсам или маска, може да си слагате ампули, да си правите терапии, да я подхранвате и пазите. И ще имате дълга, гъста и богата прическа, ще избегнете досадното чакане собствената ви коса да порастне или просто ще поправите последиците от обезветявания, подстригвания и прекомерно използване на маши и преси.

Ако имате въпроси, ние сме насреща!

LADIES' POINT ви предлага още:

ФРИЗЬОРСТВО И СТАЙЛИНГ; ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЕРАПИИ ЗА КОСА; КОЗМЕТИКА И КОЗМЕТИЧНИ ТЕРАПИИ; ФОТОЕПИЛАЦИЯ; МЕЗОТЕРАПИИ И ДЕРМАРОЛЕРИ; КИСЛОРОДНИ ТЕРАПИИ; КРИО-ТЕРАПИИ; ПОВЪРХНОСТЕН, БИЛКОВ И ХИМИЧЕН ПИЛИНГ; ДЕПИЛАЦИЯ; МИКРОБЛЕЙДИНГ; УДЪЛЖАВАНЕ, СГЪСТЯВАНЕ И ИЗВИВАНЕ НА МИГЛИ; МАНИКЮР И ПЕДИКЮР; СПА ТЕРАПИИ ЗА ДЛАНИ И ХОДИЛА; ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ. Работим с продукти на: SCHWARZKOPF PROFESSIONAL, Z-ONE и MILK SHAKE, FANOLA, YON-KA, SOTHYS, BERNARD CASSIERE, FILORGA, ALEX COSMETICS, ZOYA, BLUESKY, MORGAN TAYLOR, MAGIC LASHES.
 
     
 
Каним Ви да ни посетите и на чаша кафе да се възползвате от предлаганите услуги в спокойна и уютна атмосфера.

Очакваме Ви!